colombo


Olin vuosina 1975-76 mukana Arska "Silmusen" luotsaamassa yhtyeessä Colombo. Arskan ihanne oli Hurriganes, ja niinpä meilläkin oli ohjelmistossa liuta rokkistandardeja ryyditettynä valtavilla kamoilla. Keikkoja oli ympäri Suomea ja etenkin kesällä kiertäminen oli tosi hauskaa. Arska oli kitarassa, Koposen Rembo rummuissa ja itse soitin bassoa ja lauloin. DJ-hommissa ja roudaamassa olivat mm. Vilenin Manu ja Body Lehtinen. Taisipa ensimmäisen bändikeikkansa Colombon kanssa tehdä äänialan guru Reima Saarinen.

Kesällä 1976 olimme Pekka Nurmikallion legendaarisella Microvox-studiolla Lahdessa ja äänitimme biisit "Frankenstein" ja "Live Love". Pekan äiti keitti kahvit ja tarjosi kääretorttua ja muutenkin oli hyvä fiilis. Kitaraa oli soittamassa Harri Louhensuo. Lähdimme Arskan kanssa markkinoimaan nauhaa Helsinkiin ja painuimme Love Recordsille. Remu oli noihin aikoihin päivisin töissä Loven varastossa ja yöt nokkimassa jostain kioskikeikasta. Remu pani kassun soimaan ja biisien loputtua tokaisi: Stydiä kamaa mut vähän Anttila-fiilis. Lähdimme Kouvolaan.

Arska sai nauhan Henriksonin Ramille, joka julkaisi singlen Polydorilla syksyllä -76. (Polydor 2055 080) Myöhemmin Colombossa soittivat mm. Harri Marstio, Juha Verona, Söötsi Kettula ja Twist Twist Erkinharju.

Heikkilän veljesten (Tiki ja Kipe) ja Pajusen Esan kanssa pistimme taas kasaan Sessionin. Meillä oli Mylsässä treenikämppänä pieni idyllinen mummonmökki. Viljelimme retiisejä, saunoimme ja treenasimme. Bändi oli aika tiukassa iskussa. Soitimme etupäässä kunnianhimoisia covereita, mutta omaakin matskua alkoi ilmaantua. Kiva bändi.

Colombo

Copyright © kullasvaara 2015